Welkom op Capitole Gent βeta. Start met registreren. Feedback is hier welkom.

Tokyo Drums
Ontdek het ritme van de 'Taiko'

Dit evenement is afgelopen.

Data

15 juli 2008 19:00 Afgelopen  
16 juli 2008 19:00 Afgelopen  
20 juli 2008 14:30 Afgelopen  
21 juli 2008 19:00 Afgelopen  

Beschrijving

Taiko-drummers spelen al sinds de zesde en zevende eeuw een cruciale rol in de Japanse culturele geschiedenis. Zo werden tijdens het Edo-tijdperk de grenzen van de dorpen bepaald door de verste afstand waar het donderend geluid van de gigantische taiko-drums te horen was.

Op religieuze feesten nemen de drums ook vandaag nog een centrale plaats in. Tijdens het jaarlijks het Obon festival wordt er bijvoorbeeld gedrumd om de ziel van de overleden voorouders te laten opstijgen naar de andere wereld.

Het oudste Taiko-gezelschap ter wereld Kobayashi Seido richtte dit gezelschap op in 1959. Hiermee is O Edo Sukeroku Taiko één van de oudste gezelschappen die deze kunstvorm beoefent. Eigenaardig genoeg komt dit gezelschap erg zelden naar België. De laatste keer dat dit gezelschap ons land bezocht, was in het kader van Europalia 1989.

Dit ensemble blijft het meest trouw aan de Edo-traditie. De prachtige houten drums, sommigen wegen meer dan 250 kg, worden met de hand gemaakt uit één grote boomstam, een secuur en oeroud vak, dat door steeds minder mensen wordt beheerst. Met hun traditionele klederdracht van halflange jassen en rode hoofdbanden, gebruiken de drummers hun volle lichaamsgewicht om het unieke geluid te produceren dat zo hard resoneert dat het lijkt alsof het bergen kan verzetten.

Slagwerk op de reuzengrote taïko-drums, haarscherpe choreografieën, strak gespannen spieren en een explosie aan energie zorgen voor een adembenemend drumspektakel om nooit te vergeten!

Organisator

Music Hall Promotions

Cast

olv Kobayashi Seido: Oedo Sukeroku Taiko
  • Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze corporate nieuwsbrief: